• darkblurbg
    LWNO
    Landelijke werkgroep neuro-oncologie

De Oekraïense bevolking is sinds 24 februari 2022 terechtgekomen in een desastreuze oorlog. Inmiddels zijn heel veel mensen op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld, op zoek naar een veilige plek.

Als LWNO willen wij ons medeleven en onze steun uitspreken aan de bevolking van de Oekraïne. Onze gedachten zijn ook bij alle patiënten, hun naasten en zorgprofessionals in de Oekraïne in deze verschrikkelijke dagen.

Een oorlog als deze lijdt tot onnoemelijk veel leed en gaat grote humanitaire gevolgen hebben. Zo moeten we ons voorbereiden op de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland, waaronder ook mensen met een neuro-oncologische aandoening. De LWNO is nu onderdeel van “Special Network: Impact of the War in Ukraine on Cancer”. Dit netwerk heeft een gemeenschap gecreëerd voor het delen van informatie, ervaringen en contacten om Oekraïense kankerpatiënten te helpen: Special Network: Impact of the War in Ukraine on Cancer

Klik hier voor de website RefugeeHelp. Dit is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.

Het bestuur van de LWNO